Family house in Psihiko

The design of this single storey family home on a plot measuring 1400m2 is focused on the relationship of internal and external spaces exploiting the possibilities of an inner garden that the plot provides. A series of external spaces of different size and character create the points of interest for the deployment of all internal spaces of the house. Natural light entering the interior through large openings towards the garden or via carefully selected skylights plays a key role in the formation of interior space, creating an ever changing experience. The differentiation of the height of interior areas identifies the different uses while preserving the continuity and flow of the space and the comfort that this provides. On the elevations of the building three masonry L shaped elements define the different functions of the interior spaces and help in reducing the expanded areas in clusters of a more intimate scale.